Møbelpleje

Hos NiceHome handler det ikke kun om at sælge vores kunder de møbler, der passer til deres behov. For os er det væsentligt at møblerne bevares så længe som muligt. Derfor kan du her læse hvordan du plejer dine møbler mest hensigtsmæssigt.

Polstermøbler

Er dit hjem i stor grad præget af polstermøbler, er det vigtigt at have i tankerne, hvor udsatte de er for slidtage. Dette afhænger selvfølgelig af hvor meget og hvor ofte de bruges. En børnefamilie og en familie med hund vil have tendens til at slide både skum og betræk hurtigere, end hos en familie hvor møblerne ikke bruges ligeså ofte. Generelt er det væsentligt at huske på at alene vores tilstedeværelse i møblerne har påvirkning på både stof og læder. Vores kroppe er i tæt kontakt med møblerne og dermed er der chance for at sved kan gå ind og påvirke. Derfor er det vigtigt at foretage grundige rengøringer af polstermøblerne. Vi anbefaler at polstermøblerne jævnligt støvsuges, da overfladen på møblet lukkes af selv små støvpartikler. Væsentligt er det også at huske på, at alle møbler påvirkes af sollys og at der er risiko for at polsteret falmer.

Hvad er indholdet i mit polstermøbel?

I polstermøbler anvendes nozagfjedre og stålfjedre og polstringen laves med polyetherskum, koldskum, fibervat, granulat, fjer og dun. Dun er mere sart og kan have en kortere levetid end andre slags pudefyld. Polstring vil altid ændre sig ved brug, derfor er det vigtigt ikke altid at sidde det samme sted, samt at ombytte puderne, hvis muligt. Dette vil gøre at faconen bedre bibeholdes da polstringen sættes mere jævnt over hele siddefladen. Det er en god ide at banke løse puder således de ikke falder sammen. Ved møbler uden løse puder, skal man være opmærksom på at der kan dannes små folder ved brug. Ved man på forhånd at møblet udsættes for dagligt hårdt brug, vil vi anbefale at vælge en ekstra slidstærk polstring.

Generel rensning af møbelstof

Er der kommet pletter på et møbeltræk skal det varsomt pletrenses. Det anbefales at pletrensemidler afprøves på et mindre synligt område, for at se om det påvirker betrækket. Det er vigtigt at gnide cirkulært indad mod pletten og brug aldrig opløsningsmidler. Vi anbefaler at bruge Guardian Tekstilrens til at fjerne eventuelle pletter. For yderligere beskyttelse af dine møbler, anvend Guardian Tekstilimprægnering, som er smudsafvisende.

Bomuld

Bomuld er generelt et rimeligt slidstærkt møbelstof. Dog er det ikke velegnet til møbler der er placeret i for meget sollys og som udsættes for meget dagligt slid. Til bomuld anbefaler vi at bruge Guardian Tekstilimprægnering.

Velour

Velour er et af de stærkeste stoftyper der findes og ændres ikke meget ved brug. 

Syntetiske fibre

Polyamid, nylon, polypropulen og polyester er slidstærke materialer, som er lette at holde.

Mikrofiberstof

Ved mikrofiberstof er det vigtigt at bemærke at der er risiko for at svække mikrofibrene i våd tilstand. Det anbefales at man ikke gnider eller børster under pletrensning. Anvend Guardian Tekstilrens.

Generel rensning af møbellæder

Læder er et naturprodukt og kan derfor have mærker efter de påvirkninger skindet har fået i dyrets levetid. Skindene er forskellige og afhænger af hvorhenne på dyret det er skåret fra. Det er dog muligt at skære udenom de største uregelmæssigheder, men herved vil læderet blive en del dyrere. Skindet kan dækkes med farve og lak, dog vil det her blevet stivere, men langt nemmere at vedligeholde. Stærk varme og sollyse bør alt læder beskyttes fra. Læder er som oftest mere modtageligt for sollys og anilin læder er her hårdest ramt. Sørg for ikke at stille lædermøbler i nærheden af en brændeovn, da den tørre varme herfra vil begynde en nedbrydningsproces. Vi anbefaler at pleje dine lædermøbler ca 5 gange årligt med Guardian Læderplejeprodukter eller Denwax plejeprodukter.

Standardlæder (dækfarvet læder)

Standardlæder er tilført en overfladebeskyttelse, som beskytter imod ydre påvirkninger. Overfladebeskyttelsen sørger for at det er vanskeligt for vand og smuds at trænge igennem. Overfladen på læderet kan være præget med et flot mønster eller det kan være slebet. I forhold til analin-læder er det ikke ligeså modtageligt for sollys. Guardian Læderrens og Guardian Lædercreme er oplagt til vedligeholdelse af standardlæder.

Semi-analin

Overfladebeskyttelsen på semi-analin er tyndere og mere gennemsigtig end på standard-læder. Den beskytter kun i en vis grad mod ydre påvirkninger. Semi-analin bliver mørkere efter brug, da det er et naturprodukt med naturarv. Vedligehold med Guardian Lædercreme eller vores Denwax rense – og plejeprodukter.

PU Læderlook

PU-overfladen vaskes nemt med en ren klud tilført Guardian lædersæbe. Denne sæbe både opfrisker PU-læderet samt renser det for ydre påvirkninger. Solens stråler kan udtørre overfladen, således denne krakelerer. Det er vigtigt at anvende plejeprodukter tilegnet PU-læderlook, da overfladen ellers kan ødelægges. 

Pleje og vedligeholdelse af træmøbler

Træ stammer fra naturen og kaldes derfor et naturmateriale. Ingen træmøbler kan sammenlignes eftersom der ikke er to stykker træ der er ens. Både træets farve og struktur er hele tiden i forandring dog sker de største forandringer i starten af møblets levetid. Snakker vi massivt træ er det vigtigt at bemærke at træer arbejder i takt med luftfugtighed. Træet udvides i løbet af sommeren. Dette kan ses i form af at nogle bordplader kan lave en let bue. Når vinteren rammer landet, trækker træet sig sammen igen. Grundet denne udvidelse og sammentrækning kan der opstå det man kalder ’’Vindridser’’ i træet. Heldigvis kan disse ridser mellem årene snildt arbejdes væk. Som hovedregel er det vigtigt ikke at stille varme eller fugtige genstande på møbler i naturmateriale.

Ubehandlede overflader

Som hovedregel siger man at der altid bør påføres enten sæbe eller olie på et træmøbel inden ibrugtagning. Her vil vi anbefale vores plejeprodukter fra Guardian. Der findes både Ædeltræsolie, hvidpigmenteret olie og forskellige træsæber. Disse produkter er udviklet til at give den bedste beskyttelse og pleje af træmøbler. Væsentligt er det at undersiden af møblet også har brug for behandling, for at der her heller ikke opstår unødvendige skader.

Sæbebehandlede møbler

Hvis ønsket er at møblet skal fremstå så naturligt som muligt, kan det anbefales at vedligeholde med Guardian Træsæbe-Natur. Inden brug af dette vil det være ideelt at aftørre træmøblet i årenes retning med en varm fugtig klud. Træet åbnes af det varme vand og smuds forsvinder i et snuptag. Det anbefales at anvende Guardian træsæbe 6 gange årligt, da daglig rengøring efterhånden vil vaske træsæben langsomt ud. Ved ønske om en lysere farve, anvend da Guardian Træsæbe-Hvidpigmenteret.

Oliebehandlede møbler

Ved en oliebehandling kan Guardian Ædeltræsolie eller Guardian Hvidpigmenteret olie med fordel anvendes. Ædeltræsolien giver en flot gylden farve hvorimod den hvidpigmenterede olie giver en lysere overflade. Her vaskes olien også ud ved daglig rengøring, så 6 behandlinger årligt vil anbefales. Bemærk at der står udførlige instrukser på alle Guardian produkter.

Lakerede møbler

Her bør man undgå vand og fugtige genstande. Vi anbefaler at lakerede overflader tørres af med en hårdt opvredet klud, som derefter tørres af med en tør klud, for at sikre at overfladen tørres hurtigt igen. Lakerede møbler må altså ikke blive våde eller få fugt da dette kan opløse lakken og/eller generelt få møblet til at skifte udseende.

Trærens

Guardian Trærens er ideel til grundig rengøring af diverse træmøbler. Med trærens fjernes rander og pletter og det er yderligere muligt at fjerne garvesyre fra egetræ.

 

HUSKELISTE TIL PLEJE AF TRÆMØBLER

 - Daglig rengøring er en vigtig faktor og foretages med en våd klud (hårdt opvredet)

- Guardian Trærens klarer svære pletter og rander - Bliver træet ru, kan det let slibes med fint sandpapir

- ALT pleje at træ skal ske i årernes retning

- Skjolder kan forekomme hvis varme eller fugtige genstande stilles direkte på træet

- Risiko for flere ru overflader, hvis træmøbler stilles i nærheden af ex. brændeovn og radiatorer - Dæk aldrig træmøbler til med lufttætte materialer (ex. voksdug)

- Behandling af bordplader bør ske på begge sider af bordet

- Placer ikke varme eller fugtige genstande på møbler i naturmateriale